Haber

#KerkükVakfı Kerkük Vakfı artık iki haftada bir Cumartesi günleri YouTube’ta Abone olmayı unutmayın! https://youtu.be/pMCu5j6D8GA

Kerkük Vakfından Bir Bildiri .
Türkmen Kardaşlık Ocağı’nın kurucu başkanı ve Bağdat Şehir hastanesinin kurucusu Rahmetli Dr. Merdan Ali’nin hatıralarını kapsayan çalışma bize intikal ettirilince çok mutlu olduk ve yayınladığımız kitaplar serisinde 91. Sırada yerini almıştır.
Ancak Rahmetli Dr. Merdan Ali’nin oğlu ve iki kızı bu çalışmamızı takdirle karşılamakla beraber dağıtımının durdurulmasını istediler. Gerekçe olarak, bu çalışmayı bize ulaştıran aile fertlerinden birinin tek başına buna yetkili olmadığı ve bazı ilaveler yapma düşüncesinde oldukları gösterilmiştir.
Bu talebi yerine getirerek kitabın dağıtımını durdurmuş ve Türkmeneli bölgesine göndermeyi düşündüğümüz miktarı da göndermeme kararı alarak, konuyu onların kararına bırakarak gündemimizden düşürmüş bulunduk. Olayın boyutunu Rahmetli büyüğümüzün hatırasına saygı duyan Türkmen milletinin takdirine bırakıyoruz.

Kerkük Vakfı izzettin Kerkük Kültür ve Araştırma Vakfı Kerkük Vakfı’nın Karabağ Zaferiyle İlgili Bildirisidir 28 yıl önce haksız bir şekilde ve insanlık dışı bir vahşetle Azerbaycan’ın ayrılmaz parçası Karabağ’ı işgal eden Ermeni güçleri, yüzlerce masum Azerbaycanlı kardeşimizi şehit etmiş ve yüz binlercesini de ezeli toprağını terk etmeye zorlamıştı. Dirayetli ve azimli Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in liderliğinde, Ermenilerin yeni saldırıları püskürtülmüş, Türkiye’nin desteği ve bütün Türk milletinin dualarıyla kahraman Azerbaycan ordusu, toplam 78 yerleşim yerini düşman işgalinden kurtarmayı başarmıştır. İşgal sırasında Irak Türkmenleri ne kadar üzülmüşse, Azerbaycanlı Mehmetçiğin elde ettiği zafer de Irak’ta yaşayan bütün Türkmenleri o kadar mutlu etmiştir. Irak Türkmenleri her zamanki kadar Azerbaycanlı soydaşlarının yanında yer almaktan şeref ve gurur duyar.

İzzettin Kerkük Ağabeyimizi Anıyoruz

3 Mayıs 2014 tarihinde hakka yürüyen Vakfımızın Kurucu Başkanı, Türk sevdalısı, Kerkük ve Türkmeneli hayranı, büyüğümüz, ağabeyimiz ve ülküdaşımız İzzettin Kerkük’ü vefatının altıncı yıl dönümünde rahmetle anıyoruz.

Erşat Hürmüzlü
Kerkük Vakfı Başkanı

Kerkük Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Suphi Saatçı Kerkükte Türkmen Oçağında seminer verdi

#KerkükVakfı yayınları TÜYAP/38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında Ziyaretçilerini Bekliyor.02-10Kasım2019 gerçekleşecek kitap fuarında yurtiçi/yurtdışından 800 yayınevi,STK'larıyla birlikte KerkükVakfı’nın Türkçe,Arapça,İngilizce yayınları yer alacaktır. Salon12 Stant:12212 B

3 Mayıs 2014 tarihinde vefat eden Vakfımızın Kurucu Başkanı, Kerkük ve Türkmeneli hayranı, büyüğümüz, ağabeyimiz ve ülküdaşımız İzzettin Kerkük’ü vefatının beşinci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Erşat Hürmüzlü Kerkük Vakfı BaşkanıGg

Bir Türkmen Edebiyatçının Kerkük Tutkusu “ Kerkük Üniversitesi Türkmen Öğrenciler Heyeti tarafından “Bir Türkmen Edebiyatçının Kerkük Tutkusu “ adlı hazırlanan semir, Değerli Şair Yazar Kemal Beyatlı beylerin sunumuyla gerçekleşti. Seminer, Türkçe Bölüm başkanı sayın Dr. Mehmet Ali Şerif’in konuşmalarıyla açılış yapıldıktan Sonra, sayın BEYATLI Kerkük’ün değeri hakkındaki fikir ve düşüncelerini ister yazdığı Eseler’den ve yaşadığı anılardan bahsederek, katılan öğrencileri aydınlattı.

Irak Türkleri Medyacılar ve Gazeteciler Derneği Değişen dünya gerçeklerini göz önünde tutarak Türkmeneli bölgesinde milli mücadele veren insanlarımızı aydınlatmak yanında Dünya mahfillerinde de sarsılmaz davamızı savunmak için azimkar çalışmalarınızla gerçekleşen Derneğinizin kurulmasını tebrik ediyoruz. Bu kutsal yürüyüşte üstün başarılar kaydedeceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Tüm kurucu ve üyelerinizi kutlar saygılar sunarız. Erşat Hürmüzlü Kerkük Vakfı Başkanı İstanbul

Kerkük Vakfı Genel başkanı Erşat Hürmüzlü Yıldız teknik üniversitesinin siyaset bilim ve uluslararası ilişkiler bölümü başkanlığının davetlisi olarak öğrenciler ve misafirlerle buluştu,

Sayfalar