Kerkük Vakfı’nın Avrupa Türkmenleri Federasyonunun Kuruluşu Hakkında Yayımladığı Bildiri

Avrupa’da faaliyet gösteren çeşitli Türkmen derneklerinin İsveç’in başkenti Stockholm’de bir araya gelmesi ve mekezinin İngiltere’nin başkenti Londra’da olması kararlaştırılan “Avrupa’da Irak Türkmenleri Federasyonu”’nun kurulması haberi  büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.

Bu kararı büyük bir başarı olarak gören Kerkük Vakfı, Ayrupa Türkmen Dernekleri Federasyonunu güçlü bir şekilde desteklemekte ve faaliyet gösteren bütün Türkmen kuruluşlarının da bu çalışmaya destek olmaya davet etmektedir. Kerkük Vakfı ayrıca, Türkmen toplumunun davasına hizmet eden, bu arada Türkmenlerin haklı mücadelesine destek veren ve özellikle Irak Türkmenlerinin insanca yaşama yolunda çaba gösteren herkesi samimiyetle desteklemektedir. Bu vesileyle Türkiye’de Türkmeneli Dernekleri Federasyonu ile birlikte bu yeni oluşuma üstün başarılar dilemektedir.

Kerkük Vakfı olarak Avrupa’da Irak Türkmenleri Federasyonu Başkanlığına seçilen Sayın Sündüs Abbas’ı, Genel Sekreter Sayın Mehmet Fahri ile İcra Kurulu üyelerini en içten dileklerle kutlar, başarılarının daim olmasını dileriz.

Erşat Hürmüzlü

Kerkük Vakfı Başkanı