Kerkük Vakfı’ndan Kamuoyuna Duyuru

Kerkük Vakfı’ndan Kamuoyuna
Duyuru
(Duyuru No: 02 / 2021)
Irak Türkmenlerinin,yurt içinde veya dışında olsun tüm katmanlarını saygı ve muhabbetle selamlıyoruz.
Her şeyden önce kurucuları, üyeleri ve dostları ile Kerkük Vakfı olarak bizlerin siyasî bir parti veya milletin emellerinin dışında düşünen bir ekip olmadığımızı açıkça beyan etmek isteriz. Biz milletin bağrından çıkan ve şanlı şehitlerimizin mirası olan millî fikirlere devam eden bir kitleyiz.
Yurt içinde ve dışında olan insanlarımız yıllar önce yaşadığımız feci durumlar karşısında, hakkı savunan ve hakka inanan bir kitle olarak birbirlerini seven bir anlayışa sahibiz. 1991 yılında Ankara'da ilk kurultayını yapan siyasî parti bizim dışımızdaki mecralara kapıldığı günden beri kimseye tabi olmadığımızı ve kollektif çalışmaya inanmayan kitlelere uymayacağımızı açıkladık.
Herkes de farkındadır ki bizler davamızı savunmak için kaç kıtada, kaç ülkede seminer, toplantı ve konferanslara katıldığımız gibi onlarca yayın ve matbuata imza attığımızda da kimseden ne seyahat, konaklama veya baskı masraflarını karşılamayı kabul etmedik ve etmemekteyiz.
Muhterem milletimiz 11 Şubat 2021 tarihli bildirimizi hatırlayacaktır. Orada, her şeyi geride bırakarak sakin ve verimli bir diyaloga davet ettik, ortak aklın hakim olacağı bir istişare meclisinin kurulmasını önemli görerek önermiş bulunduk.
Biz daima doğrulardan yana, hiç bir ekibin ne yanında ne de karşısında yer aldık; sadece doğruları desteklemek ve varsa hatalarını bildirmek istedik ve bu tutumumuzdan vazgeçmedik. Kararlarımızın milletin bağrından kaynaklanması ve halkımızın özlemlerini içine alan hedefleri temsil etmeyen hiç bir dayatmaya evet demeyeceğimizi de vurguladık.
Bu arada açıkça açıklıyoruz ki, millî figür ve önderlerimize tevcih edilen bildiri ve ispatlanmamış ithamları da kınıyor, Sayın Erşlat Salihi dostumuzu da, Hasan Turan dostumuzu da rencide edecek söylentileri reddetiğimizi ve millet uğrunda olan çabalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini açıkça ifade ediyoruz.
Kanaatimizce doğru ve millî çizgiler çerçevesinde yapılan sakin diyaloglarla yol haritamızı belirlememiz mümkün olacaktır.
Kısaca, halkın emellerini gerçekleştirecek ve ifade edecek şemsiyenin genişletilmiş bir istişare meclisi kurulmasında buluyor ve buna davet ediyoruz. Kayıtsız ve şartsız millî değerlerimize destek olan her kesime saygıyla yaklaşıyoruz.
Herkesi bu kuruluşta yer almasını dilerken, aynı zamanda üzerimize düşen ve istenen her katkıdan da kaçınmayacağımızı dile getiriyoruz. Bu vesileyle milletimizin toplu kesimlerinin yaklaşmış olan seçimlere güçlü bir şekilde katılarak doğru kararlarımızı herkese göstererek bizi temsil edecek adaylarımızı desteklemeye de davet ediyoruz.
Kerkük Vakfı