Kerkük Vakfı’ndan Bildiri

Yıllardır Irak Türkmen Meclisi Başkan ve üyelerine söylediklerimizi tekrarla gönlümüzde yatanın milletin bağrından çıkan ve millî iradeyi temsil eden çoğulcu, demokratik, millî ve birleştirici bir meclis olduğunu ve bunu 2003 yılında beraberce ortaya koyduğumuz normlar içinde gerçekleştiğini görmek istediğimizi herkes gibi biz de ifade ettik.

Son günlerde yaşanan hadiselerde de herkese itidal tavsiye ettik. Birlik ve beraberlik içinde kimseyi dışlamadan ve kimseye de mesafe koymadan toparlayıcı bir Meclisin kurulması için kaba kuvvete tevessül edilmeden sevgi ve saygı kuralları içinde, ancak azim ve irade göstererek bu oluşumun kalıcılığını sağlamak gerekirdi. Çarenin bunda olduğuna inanıyoruz.

Yeni ve Millî iradeyle bağdaşan oluşumu memnuniyetle karşılayacağımızı bildirmek isteriz.

Kerkük Vakfı