Kerkük Vakfı Başkanının Bağdad'ta toplanan Türkmen Formuna gönderilen yazı

Bağdat’ta Toplanan Türkmen Platformunun Değerli Delegelerine Allah’ın Selamı Ve Rahmeti Üzerinize Olsun Birçok değerli Türkmen siyasileri ile saygın şahsiyetlerin katılımı ile Bağdat’ta gerçekleştirilen Türkmen Buluşmasına çok arzu etmeme rağmen katılamıyorum. Zira o günlerde eş başkanlığını yaptığım ve 50 ülkeden katılanların geldiği Boğaziçi Zirvesinde uluslararası iki büyük toplantının organizasyonu yüzünden, düzenlenen bu tarihî platforma katılamadığımdan dolayı büyük üzüntü duymaktayım. Sizlerle birlikte olmayı isterdik, ama kısmet değilmiş. Şunun iyice bilinmesini isteriz ki, mazlum ve cefakar Türkmen toplumu için atılan her olumlu adımın KERKÜK VAKFI olarak her zaman yanında olduk ve yanında olacağız. Bu platformun sonucunda Türkmen toplumunun birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir mücadele vereceğini ümit etmekteyiz. Irak’ın siyasî yapılanmasında sürekli dışlanan Türkmenlerin, birlik ve beraberliklerini herkese gösterdikleri takdirde, hem itibarları artacak, hem de siyasî sürece dâhil olacaklardır. Platformun Türkmen davası yolunda hayırlı sonuçlara varacağına ve etrafında toplandığımız Türkmen Bayrağını daha da yükselteceğine inanıyoruz. Bu çalışma sayesinde Türkmen milletinin yolunun yeniden toparlanan Türkmen Meclisi aracılığıyla da yeni bir ümit ışığı ile aydınlanacağına, birlik ve beraberlik mesajı ile Türkmen halkının tek vücut hâlinde yarınlara kavuşacağına inancımız tamdır. Bu inançla mesainizin hayırlı bir seyir göstermesini ve çalışmalarınızın büyük başarılara yol açmasını niyaz ediyoruz. Yüce Allah yar ve yardımcınız olsun. Erşat Hürmüzlü KERKÜK VAKFI BAŞKANI