Haber

Kerkük Vakfı yayınları Beşiktaş Meydanında İstanbul Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen "Edebiyat ve Kitap Günleri" kitap fuarında Kerkük Vakfı yayınları da yerini aldı. Genellikle Irak Türkmen edebiyatını, tarihini, folklorunu, mimarisini kapsayan yayınlar Beşiktaş meydanında okuyucularıyla buluşuyor.

Kerkük Vakfı Araştırma Yarışması Bağımsız ve birleşik bir Irak’ta Türkmen varlığını pekiştirmek, Türkmenler ve Türkmen kültürü hakkında gelecek nesillere daha köklü, ilmî ve tarafsız yazılı eserler bırakmak, kalem erbabı insanları doğru, iz bırakıcı, ikna edici ve güzel yazmaya teşvik etmek, her zaman vakfımızın amacı olmuştur. Bu maksatla faaliyetlerini İstanbul’da sürdürmekte olan Kerkük Vakfı, Türkçe ve Arapça olmak üzere ödüllü bir yarışma düzenlemiştir. Bu yarışmaya katılmanın şartları aşağıda sıralanmıştır: 1. Araştırma Irak Türkmenlerinin siyasî, edebî, sanatsal, tarihî veya sosyal konuları ile ilgili olacaktır. 2. Araştırma Türkçe, Arapça veya uluslararası başka bir dilde basılmış güvenilir kitap, ilmî makale veya rapor gibi kaynaklara dayandırılacaktır. 3. Yarışmaya katılacak olan çalışmaların daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. 4. Yarışmayı kazanan, sunmuş olduğu araştırmasının telif haklarını Kerkük Vakfı İktisadî İşletmesine imzalayacağı bir taahhütname ile devretmiş sayılacaktır. 5. Yazılar herhangi bir etnik, mezhep, siyaset veya düşünce grubunu rencide etmeyecektir. 6. 50 sayfadan az olmamak kaydıyla araştırma A4 boyutunda ve 12 punto ile yazılacak, ekte sunulmuş olan taahhütname ile birlikte dijital olarak Kerkük Vakfı e-posta adresi olan: kerkukvakfi@kerkukvakfi.orq na gönderilecektir. 7. Her yarışmacı en fazla bir araştırma ile katılabilecektir. 8. Yazılar en geç 30 Eylül 2021 tarihine kadar Kerkük Vakfı’na ulaştırılması gerekmektedir.

VAFAT ve bbaşsağlığı

4 Nisan 2021
Kerkük Vakfı’ndan Kamuoyuna
Duyuru
(Duyuru No: 02 / 2021)
Irak Türkmenlerinin,yurt içinde veya dışında olsun tüm katmanlarını saygı ve muhabbetle selamlıyoruz.
Her şeyden önce kurucuları, üyeleri ve dostları ile Kerkük Vakfı olarak bizlerin siyasî bir parti veya milletin emellerinin dışında düşünen bir ekip olmadığımızı açıkça beyan etmek isteriz. Biz milletin bağrından çıkan ve şanlı şehitlerimizin mirası olan millî fikirlere devam eden bir kitleyiz.
Yurt içinde ve dış

Y14 Mart Tıp bayrgamını kutlar insanlık için yapılan hayırlı çalışmalardan dolayı en içten şükran duygularımızı arz ediyoruz.
Kerkük Vakfı- İstanbul

KADINLAR GÜNÜ KERKÜK VAKFI 8Mart KADINLAR günü için bildiri yayınladı

KERKÜK VAKFINDAN BİR BİLDİRİ

#KerkükVakfı Kerkük Vakfı artık iki haftada bir Cumartesi günleri YouTube’ta Abone olmayı unutmayın! https://youtu.be/pMCu5j6D8GA

Kerkük Vakfından Bir Bildiri .
Türkmen Kardaşlık Ocağı’nın kurucu başkanı ve Bağdat Şehir hastanesinin kurucusu Rahmetli Dr. Merdan Ali’nin hatıralarını kapsayan çalışma bize intikal ettirilince çok mutlu olduk ve yayınladığımız kitaplar serisinde 91. Sırada yerini almıştır.
Ancak Rahmetli Dr. Merdan Ali’nin oğlu ve iki kızı bu çalışmamızı takdirle karşılamakla beraber dağıtımının durdurulmasını istediler. Gerekçe olarak, bu çalışmayı bize ulaştıran aile fertlerinden birinin tek başına buna yetkili olmadığı ve bazı ilaveler yapma düşüncesinde oldukları gösterilmiştir.
Bu talebi yerine getirerek kitabın dağıtımını durdurmuş ve Türkmeneli bölgesine göndermeyi düşündüğümüz miktarı da göndermeme kararı alarak, konuyu onların kararına bırakarak gündemimizden düşürmüş bulunduk. Olayın boyutunu Rahmetli büyüğümüzün hatırasına saygı duyan Türkmen milletinin takdirine bırakıyoruz.

Kerkük Vakfı izzettin Kerkük Kültür ve Araştırma Vakfı Kerkük Vakfı’nın Karabağ Zaferiyle İlgili Bildirisidir 28 yıl önce haksız bir şekilde ve insanlık dışı bir vahşetle Azerbaycan’ın ayrılmaz parçası Karabağ’ı işgal eden Ermeni güçleri, yüzlerce masum Azerbaycanlı kardeşimizi şehit etmiş ve yüz binlercesini de ezeli toprağını terk etmeye zorlamıştı. Dirayetli ve azimli Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in liderliğinde, Ermenilerin yeni saldırıları püskürtülmüş, Türkiye’nin desteği ve bütün Türk milletinin dualarıyla kahraman Azerbaycan ordusu, toplam 78 yerleşim yerini düşman işgalinden kurtarmayı başarmıştır. İşgal sırasında Irak Türkmenleri ne kadar üzülmüşse, Azerbaycanlı Mehmetçiğin elde ettiği zafer de Irak’ta yaşayan bütün Türkmenleri o kadar mutlu etmiştir. Irak Türkmenleri her zamanki kadar Azerbaycanlı soydaşlarının yanında yer almaktan şeref ve gurur duyar.

Sayfalar